Υγεία - Ομορφιά - Παιδί

Πώς προστατεύουμε τα μαλλιά μας το καλοκαίρι;

Γράφει ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης, MD, PhD, Χειρουργός Κεφαλής – Τραχήλου, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, εξειδικευμένος στη Μεταμόσχευση Μαλλιών.

Το καλοκαίρι τα μαλλιά ταλαιπωρούνται περισσότερο από τις άλλες εποχές. Ο ήλιος, η θάλασσα, τα πολλά λουσίματα και μετά τα «στεγνώματα», ταλαιπωρούν τα μαλλιά όσο τίποτε άλλο!

  • Το καλοκαίρι τα μαλλιά μας είναι πιο πυκνά από κάθε άλλη εποχή, ενώ τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο παρατηρείται η φυσιολογική εποχική τριχόπτωση. Οπότε, χαρείτε τα τώρα που είναι πιο πυκνά από κάθε άλλη εποχή του χρόνου. Και κυρίως μην τα ταλαιπωρείτε άσκοπα!
  • Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει όλοι, ακόμα και αν έχουμε εξαιρετικά πλούσια μαλλιά, να μην τα εκθέτουμε στον ήλιο, καθώς προκαλούμε οξειδωτική βλάβη στα τριχοθυλάκια. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο – κυρίως – τα ταλαιπωρεί, με αποτέλεσμα να προκαλείται ακόμα και τριχόπτωση εξ’ αιτίας του ήλιου.

Χρήσιμα tips για γυναίκες και άνδρες για να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας το καλοκαίρι και τι να κάνουμε σε περίπτωση τριχόπτωσης:

  • Δεν πρέπει να κάθεστε πολλή ώρα στον ήλιο, ειδικά αν τα μαλλιά είναι βρεγμένα.
  • Μετά από τις βουτιές, θα πρέπει απαραιτήτως να ξεπλένετε τα μαλλιά σας από το αλατόνερο, αλλιώς σε συνδυασμό με την αφυδάτωση της τρίχας από τον ήλιο, προκαλείται σπάσιμο της τρίχας και αδυνάτισμα των μαλλιών.
  • Αν έχετε ήδη αραιά μαλλιά, απαραίτητη είναι η χρήση καπέλου και αντηλιακού (σε άνδρες και γυναίκες) γιατί κινδυνεύετε από έγκαυμα του δέρματος του κεφαλιού.
  • Οι άνδρες που έχουν φαλάκρα πρέπει να χρησιμοποιούν αντηλιακό στην περιοχή του κεφαλιού, απαραιτήτως. Το δέρμα είναι πολύ λεπτό στο φαλακρό τριχωτό, ο ήλιος το χτυπάει κάθετα και ο κίνδυνος για μακροχρόνια προβλήματα είναι τεράστιος.
  • Τα προϊόντα με βάση τη σιλικόνη προσφέρουν στα μαλλιά. Για την περιποίηση σε ταλαιπωρημένα μαλλιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί υγρή κερατίνη που δίνει όγκο, λειαίνει τις τρίχες και προστατεύει τον φλοιό τους.

 

Πηγή: www.iatronet.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button