Φαγητό

Οσοµπούκο

To My-City.gr προτείνει για σήμερα Σάββατο Οσοµπούκο

Υλικά

  • 6 κομμάτια περίπου 2 κιλά μοσχάρι (οσομπούκο)
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. ζωμός κρέατος
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το μοσχάρι οσομπούκο μιλανέζε, πασπαλίζουμε το κρέας με το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περίσσιο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κρέατος. Τα διατηρούμε σκεπασμένα σε πιατέλα.

Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι, να μαλακώσουν, για 4΄-5΄. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό.

Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, καθώς και τα υγρά του, από την πιατέλα. Φροντίζουμε το κρέας να γίνει μια στρώση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30΄. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 30΄ το βράσιμο. Αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε το κρέας από τη σάλτσα και το διατηρούμε ζεστό. Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να γλασάρει, να πυκνώσει.

Όταν εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες είναι έτοιμη. Ανακατεύουμε σε μπολ το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο.

Σερβίρουμε το κρέας πάνω σε πουρέ πατάτας ή πολέντα, περιχύνουμε τη γλασαρισμένη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μείγμα μαϊντανό, ξύσμα λεμόνι, σκόρδο.

Πηγή: argiro.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button