Το My-City.gr σας παρουσιάζει Ογκρατέν με πικάντικο λουκάνικο

Υλικά

  • 450 γρ. πικάντικα λουκάνικα με σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 κονσέρβες των 400 γρ. ντοματάκια κομμένα
  • 2 κουταλιές κομμένη ρίγανη
  • 1 κονσέρβα των 400 γρ. κόκκινα ξηρά φασόλια κίντνυ,στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 200 γρ. ξηρό ζυμαρικό όπως βίδες
  • 175 γρ. τυρί φοντίνα τριμμένο ή άλλο της αρεσκείας σας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε κάθε λουκάνικο στα τέσσερα.Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρετε με το λάδι τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 10 λεπτά περίπου,ώσπου να χρυσίσουν,κουνώντας το τηγάνι τακτικά.

Προσθέτετε τις ντομάτες,τη ρίγανη και τα φασόλια.Χαμηλώνετε στην πολύ χαμηλή φωτιά και μαγειρεύετε για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ,βράζετε το ζυμαρικό σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου ή ώσπου μόλις να μαλακώσει.Σουρώνετε και το μεταφέρετε στο τηγάνι.Προσθέτετε το μισό τυρί και ανακατεύετε να αναμειχθούν τα υλικά.

Τα μεταφέρετε σε ρηχό πυρίμαχο σκεύος 1,5 λίτρου και σκορπίζετε το υπόλοιπο τυρί.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ή ώσπου να λιώσει το τυρί και να χρυσίσει.

Please follow and like us: