Το My-City.gr σας παρουσιάζει συνταγή για Ντόνατς

Υλικά

  • 1 κούπα χλιαρό νερό ή γάλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 20γρ νωπή
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας λιωμένη μαργαρίνη
  • 4 κούπες αλεύρι

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 125γρ κουβερτούρα
  • 1 κουταλακι γλυκού μέλι
  • και 2 κουταλιές γάλα εβαπορέ

Τα λιώνεις σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύεις το νερό, τη μαγιά,τη ζάχαρη και τη λιωμένη μαργαρίνη και προσθέτεις το αλεύρι.

Ζυμώνεις 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.Αφήνεις να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί για 40 λεπτά περίπου.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγεις με τον πλάστη φύλλο πάχους ενός δακτύλου και με ένα ποτήρι κόβεις κύκλους.

Για τα κλασικά donuts με ένα καπάκι από μπουκάλι αναψυκτικού κάνεις μια τρύπα στη μέση κάθε κύκλου.Για τα γεμιστά τα αφήνεις όπως είναι.Μαζεύεις όλα τα κομματάκια ζύμης που περίσσεψαν και ξανά ανοίγεις φύλλο μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.

Για ιδανικό αφράτο donut και αν δε βιάζεσαι να δοκιμάσεις τα αφήνεις να ξαναφουσκώσουν 20 λεπτάκια περίπου.

Στη συνέχεια έχεις δύο επιλογές τηγάνισμα ή φούρνισμα.Στο τηγάνι θέλουν άφθονο λάδι (μη φοβάσαι όμως δε ρουφάνε καθόλου λάδι) και τηγανίζεις από τις δυο πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Στο φούρνο τα απλώνεις σε ταψάκι με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Το γαρνίρισμα μπορεί να είναι ζάχαρη ή ενα απλό γλασο σοκολάτας,πολύ νόστιμα γίνονται και αν τα γεμίσετε με μερέντα ή και μαρμελάδα φράουλα με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής.