Συστατικά
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. μπάμιες κ.τ.ψ.
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ 400 γρ.
  • 500 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • λίγος φρέσκος μαϊντανός
  • ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

 

       Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους 2 εκ.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Ξεπλένουμε  καλά τις μπάμιες και τις στραγγίζουμε.
  • Τοποθετούμε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, το σκόρδο και τις μπάμιες. Τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε και αυτόν για 2 λεπτά. Ρίχνουμε και την τομάτα κονκασέ το ζωμό, τη ζάχαρη ,το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν οι μπάμιες είναι έτοιμες και έχουν μείνει με τη σάλτσα τους προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με ελαιόλαδο.

 

Πηγή : www.akispetretzikis.com