Φαγητό

Μακαρόνια κολοκύθας με σάλτσα πέστο αβοκάντο

To My-City.gr σας παρουσιάζει Μακαρόνια κολοκύθας με σάλτσα πέστο αβοκάντο

Υλικά

  •  1 κολοκύθα μακρόστενη 2½ κιλά
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Για το πέστο αβοκάντο

  • 1 φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ κουκουνάρι ή άλλο ξηρό καρπό
  • 2 ώριμα μαλακά αβοκάντο
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα νηστίσιμα μακαρόνια κολοκύθας, κόβουμε πρώτα την κολοκύθα όπως ένα πεπόνι. Δηλαδή στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες από την καρδιά.

μακαρόνια κολοκύθας σπαγγέτι κολοκύθα spaghetti squash με σάλτσα πέστο σπαγγετι σκουος ελλαδα συνταγη με κίτρινη κολοκύθα

Αλείφουμε με ελαιόλαδο τη σάρκα της κολοκύθας.

Αλατίζουμε ελαφρά. Ακουμπάμε τις δυο μισές κολοκύθες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα στην μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄λεπτά να μαλακώσει. Η σάρκα της κολοκύθας θα πάρει ένα βαθύ κίτρινο χρώμα και θα μαλακώσει αρκετά ώστε να σχηματίσουμε τα μακαρόνια κολοκύθας.

Αφήνουμε για λίγο 5-10′ να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να την πιάσουμε χωρίς να καούμε. Αναποδογυρίζουμε τα 2 κομμάτια κολοκύθας ώστε να βλέπουμε την σάρκα. Με δυο πιρούνια σκάβουμε και τραβάμε, ξύνουμε την σάρκα και έτσι δημιουργούνται σπαγγέτι κολοκύθα.

σπαγγέτι κολοκύθα μακαρόνια κολοκύθας spaghetti squash με σάλτσα πέστο σπαγγετι σκουος ελλαδα συνταγη με κίτρινη κολοκύθα

Τα μοιράζουμε σε 4 μπολ ή σε μια γαβάθα. Περιχύνουμε με το πέστο αβοκάντο.  Αν θέλουμε προσθέτουμε τυρί παρμεζάνα προαιρετικά.

Για το πέστο αβοκάντο

Βάζουμε στο μπλέντερ τα στεγνά φύλλα βασιλικού, με το σκόρδο, το κουκουνάρι και προσθέτουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Χτυπάμε, ρίχνοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο να λιώσει καλά και να γίνει κρέμα το μείγμα.

Προσθέτουμε το αβοκάντο και πολτοποιούμε. Αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε πιο ρευστή σάλτσα, ρίχνουμε μέσα λίγες σταγόνες νερό. Αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοτριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: argiro.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button