Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 2 καρότα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 φωλιές φιδέ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 400 γραμ. φέτα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την αλμυρή κολοκυθόπιτα σε φύλλο κανταΐφι, πλένοντας πρώτα τα κολοκύθια. Μετά τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αλατίζουμε. Τα αφήνουμε να σταθούν και τα στύβουμε καλά.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε.

Προσθέτουμε καρότο τριμμένο και μυρωδικά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα τυριά και τα χτυπημένα αυγά. Σπάμε τον φιδέ στη γέμιση και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε το κανταΐφι με βουτυρωμένα δάχτυλα. Στρώνουμε το μισό σε λαδωμένο ταψί και καλύπτουμε με την γέμιση. Τέλος στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C στον αέρα για 45′ να ροδίσει καλά το κανταΐφι.

 

Πηγή: www.argiro.gr