Διασκέδαση

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου στο ρόλο της Μαντάμ Σουσού έρχεται στο Παλλάς

Το My-City.gr προτείνει τη δημοφιλή κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Μαντάμ Σουσού»

Η Μαντάμ Σουσού, η μεγαλομανής και ακατάδεχτη ηρωίδα που εισέβαλλε δυναμικά στην ελληνική γλώσσα ως ρήμα και προσδιοριστικό επίθετο (σουσού, σουσουδίζω) εξακολουθεί ακόμα και σήμερα, 79 χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, να μας ψυχαγωγεί και να αφορά την Ελλάδα και τους Έλληνες του σήμερα.

Η δημοφιλής κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Μαντάμ Σουσού» θα αποτελέσει την εναρκτήρια παράσταση του Παλλάς για τη σεζόν 2017-2018, κάνοντας πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου.

Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη. Η ίδια όμως θέλει να ξεφύγει από τη μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της κόσμο. Όταν τελικά καταφέρνει να αποκτήσει πολλά χρήματα, η ζωή της αλλάζει ριζικά και ένας «αριστοκράτης» διεκδικεί την καρδιά και την περιουσία της.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου πρωταγωνιστεί στη «Μαντάμ Σουσού»

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Κακλέα η Δήμητρα Παπαδοπούλου μεταμορφώνεται σε «Μαντάμ Σουσού», έχοντας δίπλα της τον Άλκη Κούρκουλο στο ρόλο του Μηνά Καντακουζηνού, τον Κώστα Κόκλα ως Παναγιωτάκη και ακόμα 25 ηθοποιούς και μουσικούς να πλαισιώνουν την παράσταση.

Ο Άλκης Κούρκουλος και ο Κώστας Κόκλας πρωταγωνιστούν στη «Μαντάμ Σουσού»

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου επιστρέφει στο Παλλάς ύστερα από εννέα χρόνια έχοντας κάνει και τη διασκευή του σεναρίου. Η ίδια αναφέρεται στον Δημήτρη Ψαθά ως μεγάλο δάσκαλο του γέλιου ενώ θεωρεί πως η Μαντάμ Σουσού είναι ένα πολύ κοινό πρόσωπο και όλοι στις οικογένειές μας έχουμε από μία. Είναι αυτή που δεν αντέχει και δεν γουστάρει αυτό που ζει και φτιάχνει μια πραγματικότητα «χάρτινη», ανύπαρκτη, την οποία δυστυχώς δεν μπορεί να υποστηρίξει. Όσο για τη Σουσού του σήμερα, η Δήμητρα Παπαδοπούλου θεωρεί πως είναι η μεγάλη φούσκα που ζήσαμε όλοι στην Ελλάδα. Όλο αυτό που χτίστηκε, όλο αυτό που έγινε χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για να μπορέσει να στηριχτεί. Η κατάρρευση της Σουσούς συμβολίζει την δική μας «κατάρρευση». Θα μάθουμε όμως κάποια στιγμή από αυτά τα λάθη και κάποια στιγμή θα χτίσουμε ένα παλάτι που δεν θα μας έρθει στο κεφάλι.

Ο Κώστας Κόκλας πρωταγωνιστεί στη «Μαντάμ Σουσού»

Ο Κώστας Κόκλας και η Δήμητρα Παπαδοπούλου πρωταγωνιστούν στη «Μαντάμ Σουσού»

Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί την παράσταση και υπογραμμίζει πως είναι η τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής. Από τη δική του ματιά η Μαντάμ Σουσού είναι ένας χαρακτήρας που δεν μπορεί τη μιζέρια, δεν τη θέλει. Είναι ένας δικός μας Δον Κιχώτης με μεγάλη επιθυμία να «ταξιδέψει» το όνειρό της. Χάνει όμως το μέτρο, όπως μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Η Σουσού είναι ένας χαρακτήρας με πολλές αποχρώσεις: συγκίνησης, ρομαντισμού, μνήμης, γέλιου, κι εδώ βρίσκεται το δύσκολο εγχείρημα από την πλευρά ολόκληρης της παραγωγής. Είναι μια πολύ μεγάλη παραγωγή. Η εποχή εκείνη καταγράφεται μέσα από τα σκηνικά και τα κουστούμια, με έναν κινηματογραφικό τρόπο. Όλοι οι χαρακτήρες που περιβάλλουν τη μαντάμ Σουσού είναι στημένοι στη λεπτομέρεια.

Ο Άλκης Κούρκουλος πρωταγωνιστεί στη «Μαντάμ Σουσού»

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε επίσης τον Κώστα Κόκλα και τον Άλκη Κούρκουλο ενώ συμμετέχουν ακόμα οι Γιούλη Αγγελή, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Αναστασία Κελέση, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ροζαμάλια Κυρίου, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Κώστας Φλωκατούλας, Βασίλης Χαλακατεβάκης και Γιώργος Ψυχογιός. Το τραγούδι της παράστασης έγραψε η Χριστίνα Μαξούρη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button