Το My-City.gr σας παρουσιάζει Αρωματικό Βούτυρο καπνιστού σολομού,πιπερόριζας και μοσχολέμονου
Υλικά
  • 100 γραμ. καπνιστό σολομό
  • 100 γραμ. βούτυρο ανάλατο,μαλακωμένο
  • 25 γραμ. φρέσκια πιπερόριζα ,καθαρισμένη και τριμμένη
  • ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ) + 1 κουταλιά χυμό
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή μυρώνια
  • άφθονο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τον καπνιστό σολομό σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε μπολ με το βούτυρο,την πιπερόριζα,το ξύσμα και τον χυμό μοσχολέμονου,τον μαϊντανό ή τα μυρώνια και αρκετό πιπέρι.Ανακατεύετε για να αναμειχθούν καλά.

Μεταφέρετε το μείγμα σε μικρό μπολ,το σκεπάζετε και το βάζετε έως 3 ημέρες στο ψυγείο,ώσπου το χρησιμοποιήσετε.

Tip

  • Όταν το βούτυρο λιώσει μέσα σε φρεσκομαγειρεμένο ζεστό ζυμαρικό, μεταφέρετε το ζυμαρικό σε πιάτα σερβιρίσματος και σερβίρετε με πρόσθετες φέτες λάιμ για να τις στύψετε από πάνω.
  • Αντί για σολομό μπορείτε να βάλετε την ίδια ποσότητα από βρασμένες και καθαρισμένες γαρίδες ή καβούρι.Άλλα αρωματικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το σκόρδο και η κάπαρη που ταιριάζουν υπέροχα με το ζυμαρικό που θέλετε να αρωματίσετε.