Αποκλειστικά στο My-City.gr μας μιλά o Δημήτρης Λαγογιάννης από το Hell’s Kitchen

– Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Hell’s Kitchen; Αυτό που έζησες ήταν αυτό που φανταζόσουν;

Ήταν κάτι αυθόρμητο,κλείνοντας βέβαια το τηλέφωνο δεν ξέρω αλλά ένιωσα ότι έχω καλές πιθανότητες να με επιλέξουν!Σίγουρα έζησα περισσότερα πράγματα από αυτά που περίμενα!!

-Είσαι στο λούνα παρκ και διαπιστώνεις πως έχεις να φας από χθες το μεσημέρι, το μόνο κατάστημα που βρίσκεις είναι μια καντίνα που λέει «Φτιάξε το δικό σου sandwich» , ποια υλικά θα έβαζες στο sandwich και γιατί;

Θα έκανα στον μάγειρα της καντίνας την ίδια ερώτηση….έτσι θα είχα καλές πιθανότητες αν ήθελε να με εντυπωσιάσει να φάω ότι πιο φρέσκο και νόστιμο!!

 -Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Σίγουρα τα προϊόντα της Κρητικής γης!

-Βρίσκεσαι σε ένα δάσος της Ελλάδας, κουβαλάς μαζί σου αλεύρι, νερό και τα βασικά υλικά που προτιμάς. Ποια φρέσκα υλικά θα έπαιρνες από το δάσος ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Βασικά υλικά: ελαιόλαδο,αλάτι , πιπέρι και λίγο ρακί (για τραγανιστό ζυμάρι) .Θα έβρισκα άγρια χόρτα και θα έκανα χορτόπίτες!

-Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που να τον αγαπάς λίγο περισσότερο από τους άλλους για τα προϊόντα του;

Σαν χώρα έχουμε ανά τόπους  εξαιρετικά προϊόντα !Λόγω της καταγωγής μου από την Κρήτη έχω την ευλογία να γνωρίζω αρκετά από αυτά όπου τα θεωρώ πραγματικά θεϊκά!

-Πώς ήταν η εμπειρία να σε καθοδηγεί μαγειρικά ο καταξιωμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι ;

-Εμπειρία ζωής! Δεν άφησα ούτε τόνο από τα λόγια του!

– Τι είναι αυτό που δεν αντέχεις σε μια κουζίνα με αποτέλεσμα να σε δυσκολεύει να δημιουργήσεις;

Έχω μάθει να είμαι παντός  καιρού!!Έτσι δεν μπορεί σχεδόν τίποτα να με εμποδίσει να φτιάχνω νόστιμο φαγητό!Απλά δεν κάνω εκπτώσεις στην δουλειά μου και αυτό κάνει κάποιους να νιώθουν κάπως…στην αρχή, αργότερα βέβαια γινόμαστε συνοδοιπόροι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά εμείς οι μάγειρες!’

 

-Ποια είναι τα επόμενα μαγειρικά σου σχέδια;

Τα επόμενα μαγειρικά μου σχέδια είναι να συνεχίσω να δημιουργήσω δικές μου συνταγές βασισμένες κυρίως σε προϊόντα  του τόπου μου!Αυτό που θα προκύψει σίγουρα είναι η συνεργασία μου με τον κουμπάρο μου Νίνο Τσατσούλη!

Please follow and like us: