Το My-City.gr σας παρουσιάζει το δανέζικο γλυκό Brovst Dream Cake

Υλικά

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για την επικάλυψη

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 225 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το γάλα. Ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Ενσωματώνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και το βούτυρο στα χτυπημένα αυγά. Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο τετράγωνο ταψί αδειάζουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο C για 30-40 λεπτά.

Φτιάχνουμε την επικάλυψη βάζοντας το βούτυρο με το γάλα και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε την καρύδα. Βράζουμε, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και απλώνουμε από πάνω τη ζεστή επικάλυψη. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για περίπου 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Please follow and like us: