Το My-City.gr προτείνει για σήμερα Μ.Τρίτη Γαριδοσαλάτα και Χταπὀδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά (για την Γαριδοσαλάτα με ρόκα και ντοματίνια )

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 8 μεγάλες γαρίδες
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μάτσο ρόκα πλυμένη και στεγνή

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το ξύσμα, το λάδι, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Προσθέτετε τις γαρίδες καθαρισμένες και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά. Βγάζετε τις γαρίδες από την μαρινάτα τους και τις τοποθετείτε σε ταψάκι και από εκεί στο γκριλ για 5 λεπτά. Σε μια πιατέλα στρώνετε τη ρόκα, βάζετε από πάνω τα ντοματίνια, τις γαρίδες και τέλος, περιχύνετε με τη μαρινάτα τους.

Υλικά (για το Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι)

  • 1 μέτριο χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 3 κουτ. της σούπας λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το χταπόδι και το βράζετε σε μία κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό. Μόλις μαλακώσει, το σουρώνετε, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το κρατάτε σε ένα μέρος, χωρίς να πετάξουμε το ζουμί. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το μαϊντανό και όσο αλατοπίπερο επιθυμείτε και αφήνετε το μείγμα να πάρει 2 βράσεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το χταπόδι και το αφήνετε να πάρει μία βράση, για 10 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, καθώς και το ζουμί που κρατήσατε από το βράσιμο του χταποδιού. Βάζετε το κοφτό μακαρονάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.