Το My-City.gr προτείνει για σήμερα Μ.Τρίτη Ταμπουλέ και Σουπιές με Σπανάκι 

Υλικά (για το Ταμπουλέ)

  • 30 γρ. πλιγούρι
  • 600 γρ.ντομάτες
  • 3 ματσάκια μαϊντανός
  • 70 γρ. δυόσμος
  • 50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/4 κτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1/2 κτ. γλυκού μπαχάρι
  • 1/4 κτ. γλυκού πιπέρι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 150 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Ξεπλένετε το πλιγούρι 2-3 φορές και το βάζετε στο μπολ στο οποίο θα σερβίρετε τη σαλάτα. Κόβετε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και περιχύνετε με τις κομμένες ντομάτες και το χυμό τους το πλιγούρι. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνετε πάνω από τις ντομάτες. Ξεπλένετε και στεγνώνετε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβετε μαζί με τον  δυόσμο. Προσθέτετε τα μυρωδικά πάνω από τα κρεμμυδάκια και αφήνετε το μείγμα, χωρίς να το ανακατέψετε, για περίπου μισή ώρα, για να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει όλα τα ζουμιά. Προσθέτετε  την κανέλα, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο και τέλος, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.

 

Υλικά (για τις Σουπιές με σπανάκι)

  •  1 κιλό σουπιές
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κούπα πολτοποιημένη ντομάτα

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις σουπιές, βγάζετε το δέρμα τους και την κύστη με το μελάνι. Κόβετε το κυρίως σώμα τους σε μακρόστενες λωρίδες και τα κεφάλια τους σε μικρότερα κομμάτια. Τις αφήνετε να στραγγίσουν. Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το αφήνετε να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις σουπιές και τις γυρνάτε μερικές φορές. Στη συνέχεια, ρίχνετε την ντομάτα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τις σουπιές να σιγοβράζουν για 10′. Έπειτα, προσθέτετε το σπανάκι, το αλάτι και το πιπέρι, ρίχνετε και μισή κούπα νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 30′.