Το My-City.gr προτείνει για σήμερα Μ.Δευτέρα μπιφτέκια λαχανικών και φάβα

Υλικά (για την φάβα με αντζούγιες)

  • 250 γραμμάρια φάβα
  • Αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • Ελιές
  • Αντζούγιες
  • Κάπαρη

Εκτέλεση

Σε σουρωτήρι ξεπλένετε καλά τη φάβα. Τη μεταφέρετε σε κατσαρόλα και γεμίζετε με νερό μέχρι τη μέση. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. 15 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε μία κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και ύστερα σερβίρετε σε βαθύ πιάτο. Στολίζετε κυκλικά με τις αντζούγιες, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές. Τέλος,ραντίζετε με λεμόνι και ελαιόλαδο.

Υλικά (για τα μπιφτέκια λαχανικών)

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • δύοσμος
  • ρίγανη
  • 5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1 μικρή βρασμένη πατάτα
  • 2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές λάδι και σοτάρετε τον αρακά, τα κρεμμυδάκια και το καρότο. Βάζετε το αλεύρι με τη μπύρα σε μπολ κι ανακατεύετε να γίνουν χυλός. Στο χυλό προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά, την πατάτα και τα μπαχαρικά με τα μυρωδικά. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τα μπιφτέκια. Με το υπόλοιπο λάδι αλείψτε ένα ταψάκι και ψήστε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.