Νίκος Κουράκος , ο Παγκόσμιος παλαιστής που άφησε ιστορία…

Νίκος Κουράκος,δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι ο παλαιστής που την δεκαετία του 90′ ήταν Παγκόσμιος στο ΚΑΤΣ και έχουν γραφεί άπειρα αφιερώματα για εκείνον καθώς και τον πετύχαινε κανείς σε όποιο κανάλι κι αν άλλαζε με διαδοχικές νίκες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ένας άνθρωπος που εκτός από πειθαρχημένος στην αθλητική του καριέρα υπήρξε και ένας άνθρωπος που δεν άκουγες άσχημη κουβέντα γι’αυτόν..Ο γίγαντας με την χρυσή καρδιά τον αποκαλούσαν και τον αποκαλούν ακόμη κάποιοι…αρκεί μόνο να μην τον θυμώσεις…

Ο Νίκος Κουράκος γεννήθηκε στη Μάνη, από την παιδική του ηλικία ξεκίνησε την πάλη δίπλα στον αείμνηστο Πουλίκο Τσαγκράκο.  Ξεκίνησε με  πυγμαχία, μετά πήγε στην άρση βαρών και κατέληξε στο κατς στο οποίο είναι και παγκόσμιος πρωταθλητής.

Από το 1990 έως και το 1996 διέπρεψε με συνεχείς νίκες στο εξωτερικό και τον κήρυξαν Παγκόσμιο…Το 1990 στο Τορόντο του Καναδά,το 1991 στο Σίδνευ της Αυστραλίας,το 1992 στην Φλόριντα της Αμερικής, το 1993 στη Λευκωσία της Κύπρου, το 1994 στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το 1995 στη Νέα Υόρκη της Αμερικής και το 1996 στο Παρίσι στη Γαλλία.

Το ταλέντο του αλλά ιδιαίτερα η πληθωρική παρουσία του και προσωπικότητα του σε συνδυασμό με τις γνωριμίες που έκανε μέσα από το χώρο του θεάτρου με τον αείμνηστο Θύμιο Καρακατσάνη, το Γιώργο Βασιλείου, τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου,τον αείμνηστο Κώστα Τσάκωνα, το Νίκο Παπαναστασίου, το Γιάννη Φλωρινιώτη ακολούθησαν προτάσεις για συμμετοχές σε σίριαλ και ταινίες.

Εκτός από όλα αυτά που αναφέραμε ο Νίκος Κουράκος έχει υπάρξει προσωπική συνοδεία Ελλήνων και ξένων stars και πολιτικών προσώπων. Από που να αρχίσουμε ήταν μαζί με Τον Μichael Jackson,τον Frank Sinatra, τον Mike Τaisοn. Aπό Έλληνες τον Γιάννη Φλωρινιώτη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τη Σωτηρία Μπέλλου, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και παρά πολλούς άλλους που αν συνεχίσουμε δε θα τελειώσουμε αλλά  και του πολιτικού στερεώματος.

Απόκομμα από παλαιά εφημερίδα

 

Μεγάλη του λατρεία ο Ολυμπιακός,είναι γλεντζές και τραγουδάει εξαιρετικά λαϊκά κομμάτια που καταλαβαίνουμε πως τα νιώθει και θυμάται εμπειρίες του…

 

Χαρισματικός,έξυπνος,γοητευτικός εξακολουθεί και είναι με ένα χαμόγελο που οφείλεται σίγουρα και στην όμορφη επαγγελματική του πορεία.Να του ευχηθούμε να είναι καλά και δυνατός…

Please follow and like us:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *