Υλικά

  • 6 μήλα ώριμα,γερά και καλά πλυμμένα
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο)
  • 3 κουταλιές νερό
  • 6 κομμάτια βέργες από καλάμι ή ξυλάκια

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια κουτάλα ξύλινη,μόνο στην αρχή,μέχρι ν’αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη.Προσθέτουμε το λεμόνι και,πριν σκουρύνει η καραμέλα,παίρνουμε μ’ένα κουταλάκι λίγη ποσότητα και τη ρίχνουμε σ’ένα μπολ με κρύο νερό.Αν η καραμέλα κρυσταλλώσει,τότε είναι έτοιμη και την αποσύρουμε από τη φωτιά.Ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής,αλλά δεν ανακατεύουμε την καραμέλα,παρά μόνο κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα προσεκτικά.Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 3 λεπτά.Στο μεταξύ καρφώνουμε τα καλάμια (ξυλάκια) στα μήλα.Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα,βουτάμε τα μήλα ένα-ένα στην καραμέλα,τα καραμελώνουμε και τ’αφήνουμε να στεγνώσουν και να γίνουν σκληρά πάνω στη λαδόκολλα.