Αποκλειστικά στο My-City.gr μας μιλά η Γεωργία Σαρρηγιάννη από το Hell’s Kitchen

– Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Hell’s Kitchen; Αυτό που έζησες ήταν αυτό που φανταζόσουν;

Η συμμετοχή μου στο εν λόγω «παιχνίδι» απλά μου ανακοινώθηκε από φίλους που με δήλωσαν, αφού ήταν μια ευκαιρία γι αυτούς να απολαύσουν την απουσία μου απο τη ζωή τους για όσο… 😂
Ότι και να φανταστεί κάποιος πως θα ζήσει απέχει εντελώς από την πραγματικότητα αυτής της εμπειρίας… Οπότε σαφώς ήταν πρωτόγνωρα όλα τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν μέσα στο Hell’s…

-Είσαι στο λούνα παρκ και διαπιστώνεις πως έχεις να φας από χθες το μεσημέρι, το μόνο κατάστημα που βρίσκεις είναι μια καντίνα που λέει «Φτιάξε το δικό σου sandwich» , ποια υλικά θα έβαζες στο sandwich και γιατί;

Σε κάποια «γεύματα» είμαι κλασικά απόλυτη και δεν υπάρχει «γιατί» Καντίνα, σάντουιτς… οπότε, τυρί μπιφτέκι, μπέικον, τυροκαυτερή και ταμπάσκο!

 -Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Πηγή έμπνευσης μου για οτιδήποτε κάνω είναι η αγάπη, ενίοτε και ο έρωτας… Όταν ξεκινώ να φτιάξω κάτι απλά φαντάζομαι ένα πρόσωπο που θα ήθελα οι γεύσεις μου να προκαλέσουν ανάλογα συναισθήματα και να του «ξυπνήσω» το ενδιαφέρον να θέλει να με γνωρίσει…

-Βρίσκεσαι σε ένα δάσος της Ελλάδας, κουβαλάς μαζί σου αλεύρι, νερό και τα βασικά υλικά που προτιμάς. Ποια φρέσκα υλικά θα έπαιρνες από το δάσος ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Λατρεύω τα μανιτάρια, οπότε με βασικό υλικό αυτά και τα προαναφερθέντα θα έφτιαχνα μια τάρτα μανιταριών με φρεσκοκομμένα χόρτα και μυρωδικά! Απλά και όμορφα!

-Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που να τον αγαπάς λίγο περισσότερο από τους άλλους για τα προϊόντα του;

Η Ελλάδα μας έχει απίστευτα προϊόντα σε κάθε τόπο… Αλλά κάποια ιδιαίτερα αγαπητά σε εμένα είναι η φάβα, η κάπαρη, τα ντοματάκια και το λατρεμένο Vinsanto και όλα αυτά σε ένα τόσο ερωτεύσιμο νησί όπως η Σαντορίνη!

-Πώς ήταν η εμπειρία να σε καθοδηγεί μαγειρικά ο καταξιωμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι ;

Ο Έκτορας Μποτρίνι θεωρώ πως είναι μια κατηγορία από μόνος του! Προσωπικά ένιωσα μια αμοιβαία συμπάθεια και φυσικά άπειρα τυχερή που «δούλεψα» δίπλα του έστω αυτό το ελάχιστο, που φτιάξαμε παρέα ένα ριζότο! Τρως απ´τα χέρια του και είναι τόσο συγκλονιστικές οι γεύσεις που σου προκαλούν ρίγη ευχαρίστησης και σε ταξιδεύουν πρωτόγνωρα… πραγματικά είναι μια αίσθηση που δεν περιγράφεται!

– Τι είναι αυτό που δεν αντέχεις σε μια κουζίνα με αποτέλεσμα να σε δυσκολεύει να δημιουργήσεις;

Όταν θέλω να δημιουργήσω προτιμώ να βρίσκομαι μόνη στην κουζίνα, οποιοσδήποτε γύρω μου με αποσπά από αυτό… Όταν όμως πρέπει να κάνω παραγωγική δουλειά σίγουρα η έλλειψη συνεργασίας και ομαδικότητας, δυσχεραίνει την κατάσταση…

-Ποια είναι τα επόμενα μαγειρικά σου σχέδια;

Θα συνεχίσω στο «Ποδήλατο», το μαγαζί που έχω στο Π. Φάληρο τα τελευταία 6 χρόνια, φτιάχνοντας απλά και με εκλεκτά πάντα προϊόντα, νόστιμα μεζεδάκια! Παράλληλα συζητώ με άτομο-άτομα όπου έχουμε αναπτύξει πολύ όμορφες φιλικές σχέσεις και έξω από το Hell’s Kitchen, για συνεργασία σε κάτι καινούργιο αρκετά σύντομα εύχομαι, αν όλα πάνε καλά!