Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Γρανίτα σοκολάτα με ανανά

To My-City.gr σας παρουσιάζει Γρανίτα σοκολάτα με ανανά

Υλικά (για τη γρανίτα)

  • 280 γρ. κουβερτούρα περίπου 66%-70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό νερό
  • 260 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο
  • 10 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ

Υλικά (την κομπόστα ανανά)

  • 1 ανανάς φρέσκος, μεγάλος
  • 400 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 2 στεροειδή γλυκάνισα
  • 1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο κατά μήκος στα 2

Εκτέλεση

Γρανίτα

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το κακάο για 1-2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αδειάζουμε το ζεστό σιρόπι πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3-6 ώρες, έτσι ώστε η θερμοκρασία του να πέσει πολύ χαμηλά. Έπειτα προσθέτουμε το ρούμι και το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή. Ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε. Μόλις είναι έτοιμη η γρανίτα, τη βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε.

Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, το αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανά μισή ώρα το χτυπάμε με σύρμα, για να σπάσουν οι χοντροί κρύσταλλοι, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για 5-6 φορές τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρουμε σε μπάλες συνοδεύοντας με την κομπόστα ανανά.

Κομπόστα ανανά
Καθαρίζουμε τον ανανά πολύ καλά και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια και τα γλυκάνισα για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Προσθέτουμε τα κομμάτια του ανανά και βράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Αφαιρούμε τα γλυκάνισα και τη βανίλια. Αφήνουμε την κομπόστα να κρυώσει και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button