Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Brocolatte, ή καφές από μπρόκολο!

To My-City.gr σας παρουσιάζει το Brocolatte, καφές από μπρόκολο!

Δύο στους τρεις ενήλικες δεν καταναλώνουν τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα λαχανικών. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε, μετά από σχετική έρευνα, η αυστραλέζικη CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) και οι ειδικοί βάλθηκαν να ανακαλύψουν έξυπνους τρόπους προκειμένου να αντιστρέψουν τα αποτελέσματα και να βάλουν τα πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία των λαχανικών στη ζωή μας. Ένας από τους τρόπους που σκέφτηκαν, λοιπόν, ήταν να δημιουργήσουν έναν καφέ από… μπρόκολο! Βλέπετε, καφέ πίνουν πολλοί… Μπρόκολο, τρώνε λίγοι… Ίσως αυτός ο συνδυασμός κατάφερνε να βοηθήσει το μπρόκολο να αυξήσει λίγο τη δημοτικότητά του.

Φωτογραφία: Csiro / PR IMAGE

Μέσω αυτού, θα κατάφερναν, επίσης, να βοηθήσουν στην αξιοποίηση φρούτων και λαχανικών τα οποία -σε διαφορετική περίπτωση- θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Πήραν, λοιπόν, το μπρόκολο, το έκαναν σκόνη (χάνοντας, φυσικά, πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του) και στη συνέχεια δημιούργησαν ένα μείγμα (συνδυάζοντας αυτή τη σκόνη μαζί με γάλα) το οποίο μπορεί να μεταμορφωθεί σε “καφέ” (σε ρόφημα, για την ακρίβεια, το οποίο βάφτισαν καφέ). Τα πρώτα σχόλια των Αυστραλών που το δοκίμασαν δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά… Κάποιοι, χαρακτήρισαν το brocolatte σαν μία “πράσινη, γαλακτώδη λάσπη”, ενώ ορισμένοι προσπάθησαν να σταθούν μόνο στη θρεπτική του υπόσταση αποφεύγοντας να χαρακτηρίσουν τη γεύση του.

Τώρα, αν αναρωτιέστε πόσο… μπρόκολο μπορεί (πραγματικά!) να περιέχει αυτός ο καφές, θα σας απαντήσουμε το εξής: δύο κουταλάκια του γλυκού σκόνη, αντιστοιχούν σε μία μερίδα μπρόκολο (η οποία, όπως ήδη αναφέραμε, δεν περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει το μπρόκολο στην αρχική, φρέσκια, υπόστασή του). Αλήθεια, εσύ θα το δοκίμαζες;

Φωτογραφία άνοιγμα του θέματος: Commonfolk Coffee

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button