Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Κλασικό φοντάν σοκολάτας

 

        Υλικά

  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.
  • 100γρ. βούτυρο (+ λίγο για το σκεύος)
  • 3 αυγά
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. αλεύρι (+1 κ.σ για το σκεύος)

       Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ, κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  3. Προσθέστε στο μίγμα σας τα αυγά, την ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
  4. Αδειάστε το μίγμα σε σκεύος μεσαίας διάστασης ελαφρά βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
  5. Ψήστε στον φούρνο για 15 λεπτά (20-25 λεπτά εάν το σκεύος είναι PYREX).
Συμβουλή του Σεφ:

1) Το γλυκό όταν είναι ζεστό δεν φαίνεται τόσο καλά ψημένο.Είναι φυσικό.Αφήστε να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρετε.

2) Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα σας επιπλέον κομματάκια κουβερτούρας (πραλίνας, γάλακτος ή ακόμα και λευκής) για ακόμα περισσότερη απόλαυση.
Πηγή: www.glikessintages.gr

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button