Γλυκό - Ρόφημα -ΠοτόΧριστούγεννα

Glögg, το ζεστό γλυκό κρασί των Χριστουγέννων


To My-City.gr σας παρουσιάζει πως θα φτιάξετε το Glögg, το ζεστό γλυκό κρασί των Χριστουγέννων

Υλικά

  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγ. μέλι
  • 4 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Φέτες από 1 καθαρισμένο μανταρίνι
  • λίγο τζίντζερ ξεφλουδισμένο
  • Φέτες από 1 καθαρισμένο πορτοκάλι

Υλικά για το σερβίρισμα

  • 1/2 φλ. τσαγ. μαύρη σταφίδα
  • σπόρους από 1 ρόδι
  • κουταλάκι
  • 1/2 φλ. τσαγ. αμύγδαλα φιλέ (λεπτές φετούλες)

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το κόκκινο κρασί με το μέλι, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το φρέσκο ​​τζίντζερ, τις φέτες πορτοκαλιού και μανταρινιού.

Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού το κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Σκεπάζετε και αφήνετε όλη τη νύχτα να ενωθούν και να δέσουν καλά τα υλικά. Θερμαίνετε και πάλι πριν το σερβίρισμα.

Το στραγγίζετε αν θέλετε ή το μεταφέρετε έτσι όπως είναι σε μεγάλο μπολ για ποντς ή σε μεγάλη κανάτα. Για να το σερβίρετε μοιράζετε στα ποτήρια από λίγα αμύγδαλα, σταφίδες, σπόρους ροδιού, και από μια κουτάλα κρασί.

Αν θέλετε βάζετε και φέτες από το πορτοκάλι και το μανταρίνι. Στην Σουηδία το σερβίρουν με κουταλάκι ώστε να μπορούν οι καλεσμένοι να φάνε και το περιεχόμενο.  Επίσης σερβίρουν τα ποτήρια με ένα ξύλο κανέλας στο καθένα.

Πηγή: urbanguru.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button