ΠρόσωπαΦαγητό

Αποκλειστικά στο www.my-city.gr μας μιλά η Ελίζαμπεθ Θεοτοκάτου από το MasterChef

Αποκλειστικά στο My-City.gr μας μιλά η Ελίζαμπεθ Θεοτοκάτου από το MasterChef

-Είσαι στο λούνα παρκ και διαπιστώνεις πως έχεις να φας από χθες το μεσημέρι,το μόνο κατάστημα που βρίσκεις είναι μια καντίνα που λέει «Φτιάξε το δικό σου sandwich» , ποια υλικά θα έβαζες στο sandwich και γιατί;

Επειδή κάνω αθλητισμό από μικρή, προσέχω την διατροφή μου πολύ. Γενικώς δεν τρώω sandwich να ακολουθήσω ένα πλάνο χαμηλών υδατανθράκων οπότε θα προτιμούσα μια σαλάτα… Πράσινη με ανθότυρο, avocado, ρόδι και καρύδια με dressing εσπεριδοειδή με ελαιόλαδο.

– Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Master Chef; Aυτό που έζησες ήταν αυτό που φανταζόσουν;

Δήλωσα συμμετοχή στο Μasterchef γιατί ήταν τεράστια πρόκληση για εμένα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο…

 -Ποιο υλικό προτιμάς να διαχειρίζεσαι;

Μου αρέσει πολύ η ζαχαροπλαστική ειδικά τα αρώματα που παίρνουμε από βανίλια, μαστίχα, κανέλα και τόνκα. Το καινούριο μου κουτάβι, labrador, τον έβγαλα Vanilla! Στην μαγειρική όμως θεωρώ ότι είναι εποχιακό είναι πεντανόστιμο οπότε θα άλλαζε η προτίμηση μου ανάλογα με την εποχή. Τώρα καλοκαίρι σίγουρα ντομάτες και μελιτζάνες για γεμιστά. Αλλά το στυλ μαγειρικής μου είναι fusion οπότε θα παντρέψω π.χ μαστίχα με γάλα καρύδας, Μεσόγειο με Ανατολή…

-Βρίσκεσαι σε ένα δάσος της Ελλάδας,κουβαλάς μαζί σου αλεύρι,νερό και τα βασικά υλικά που προτιμάς.Ποια φρέσκα υλικά θα έπαιρνες από το δάσος ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Εάν βρισκόμουν σε ένα δάσος ανάλογα με την εποχή θα έψαχνα για φρούτα,μανιτάρια, χόρτα, ανάλογα με το δάσος. Εάν ήμουν Νότια Αφρική, όπου γεννήθηκα, θα έβρισκα τροπικά φρούτα… Μπανάνες, ανανά, παπάγια,guava lychee, τα οποία θα χρησιμοποιούσα με ζαχαροκάλαμο να φτιάξω κομπόστα ή κουλί. Θα έψαχνα αυγά και θα έφτιαχνα
μαρέγγα και pavlova. Στην Ελλάδα μάλλον χόρτα ή μανιτάρια για μια εξοχική πίτα.

-Ποια άτομα ξεχώρισες από το Master Chef και γιατί;

Και τα 20 άτομα που μπήκαν στο σπίτι του Μasterchef ήταν μοναδικά άτομα αλλά ο Χρήστος ξεχώρισε πολύ σαν άνθρωπος με παιδεία και ήθος…


-Ποια είναι τα επόμενα μαγειρικά σου σχέδια;

Συνεχίζω με τις σπουδές του sommelier να παντρέψω για εξαιρετικό πάντρεμα φαγητού και κρασιού αλλά δεν έχω καταλήξει σε κάποια κατεύθυνση μελλοντική. Θα μου άρεσε πολύ μια τηλεοπτική εκπομπή για τους Έλληνες της διασποράς. Είμαι ανοιχτή σε προτάσεις.


-Ποιο είναι το motto σου ;

Το motto μου είναι Carpe Diem άρπαξε την ημέρα… Γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή και εύθραυστη…


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button