Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Τρουφάκια από ξερά βερίκοκα και βρόμη

To My-City.gr σας παρουσιάζει Τρουφάκια από ξερά βερίκοκα και βρόμη

Υλικά

  • 30 γρ. σουσάμι
  • 140 γρ. ξερά βερίκοκα
  • 220 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 1/2 κ.γ. κανέλα (σκόνη)
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο (τα σποράκια), κοπανισμένο καλά ή έτοιμη σκόνη (το βρίσκουμε και ως κακουλέ)

Εκτέλεση

Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε εκεί το σουσάμι. Το ψήνουμε στο φούρνο, στους 160° C, για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί, δηλαδή να ροδίσει και να μυρίσει ωραία. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ξερά βερίκοκα, προσθέτουμε νερό (ίσα να τα σκεπάζει) και τα βάζουμε να βράσουν για 3 – 4 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός) ή μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς μέσα στο νερό. Έπειτα τα αδειάζουμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με το νερό και πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε τη βρόμη και «δουλεύουμε» ξανά τα υλικά στο μπλέντερ, έως ότου πολτοποιηθούν καλά. Αν το υγρό που είχαμε βάλει εξατμίστηκε πολύ στο βράσιμο και το μείγμα δεν πολτοποιείται καλά, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό ή χυμό πορτοκαλιού. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε επιπλέον βρόμη.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αρωματικά. Ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια. Πλάθουμε μικρά τρουφάκια και τα ρολάρουμε στο καβουρδισμένο σουσάμι.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button