Φαγητό

Πατάτες γιαχνί με αυγά

To My-City.gr προτείνει για σήμερα Πατάτες γιαχνί με αυγά

Υλικά

  • 6 πατάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτές
  • 6 αυγά
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη ξινομυζήθρα
  • βραστό νερό

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις πατάτες με αυγά στην κατσαρόλα, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ελαιόλαδο μέσα σε κατσαρόλα να μελώσουν (όχι να ξανθύνουν) για 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και βραστό νερό – τόσο, ώστε να καλυφθούν οι πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο ή θυμάρι και ρίχνουμε τα αυγά (τη φωτιά την έχουμε σβήσει). Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 4 λεπτά. Σερβίρουμε με ξινομυζήθρα.

Πηγή: argiro.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button