Πρόσωπα

Αποκλειστικά στο www.my-city.gr μας μιλά η Τριανταφυλλιά Ουσαντζοπούλου από το Hell’s Kitchen

Αποκλειστικά στο My-City.gr μας μιλά η Τριανταφυλλιά Ουσαντζοπούλου από το Hell’s Kitchen

– Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Hell’s Kitchen; Αυτό που έζησες ήταν αυτό που φανταζόσουν;

Η αλήθεια είναι πως από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μου άρεσε να μαγειρεύω και να πειραματίζομαι στην κουζίνα όποτε αυτό νομίζω ότι ήταν το εφαλτήριο στο να συμμετέχω στο παιχνίδι. Φυσικά και μου άρεσε αρκετά αυτή η εμπειρία και τολμώ να πω πως ξεπέρασε των προσδοκιών μου, διότι αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με ένα εστιατόριο fine dinning.

-Είσαι στο λούνα παρκ και διαπιστώνεις πως έχεις να φας από χθες το μεσημέρι, το μόνο κατάστημα που βρίσκεις είναι μια καντίνα που λέει «Φτιάξε το δικό σου sandwich» , ποια υλικά θα έβαζες στο sandwich και γιατί;

Νομίζω ότι αυτή η απάντηση ποικίλει. Εξαρτάται από τα υλικά που θα έχω στη διάθεσή μου. Αυτό όμως που σίγουρα θα ήθελα, θα ήταν να είναι φρέσκα τα προϊόντα.

 -Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Μμμμ… καλή ερώτηση. Πηγή έμπνευσης, λοιπόν, μπορεί να αποτελεί το οτιδήποτε. Ο μάγειρας μπορεί να θεωρηθεί και καλλιτέχνης οπότε αν ο καλλιτέχνης δεν βάζει εμπόδια στη φαντασία τουτότε γιατί να το κάνει ένας μάγειρας? Η μαγειρική είναι φαντασία και θα πρέπει να είναι φαντασία.
Φαντασία, ευρηματικότητα και αγάπη τα τρία στοιχεία για μένα που απογειώνουν ένα πιάτο.

-Βρίσκεσαι σε ένα δάσος της Ελλάδας, κουβαλάς μαζί σου αλεύρι, νερό και τα βασικά υλικά που προτιμάς. Ποια φρέσκα υλικά θα έπαιρνες από το δάσος ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Σίγουρα θα διάλεγα μανιτάρια βέβαια η επιλογή τους θα γινόταν με τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Θα επέλεγα και τα βατόμουρα για κάποια σάλτσα που ιδανικό θα ήταν αν συνοδευόταν με άγριο κυνήγι.

-Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που να τον αγαπάς λίγο περισσότερο από τους άλλους για τα προϊόντα του;

Η Ελλάδα είναι ευλογημένος τόπος, διότι σε κάθε περιοχή μπορεί να ανακαλύψεις άλλοτε μικρούς και άλλοτε μεγάλους γευστικούς θησαυρούς. Δεδομένου ότι η καταγωγή μου είναι και από την Κέρκυρα( από την πλευρά της μητέρας μου) νιώθω πιο κοντά σε αυτόν τον τόπο ο οποίος προσφέρει μαγικά προϊόντα και ένα από αυτά είναι και η σικομαϊδα. Βέβαια ένας ακόμη λόγος που αγαπώ αυτό το νησί είναι γιατί έχει αγκαλιάσει και την ιταλική κουζίνα, μια κουζίνα που αγαπώ και
θα με ενδιέφερε να αφιερωθώ στο άμεσο μέλλον.

-Πώς ήταν η εμπειρία να σε καθοδηγεί μαγειρικά ο καταξιωμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι ;

Ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι είναι αρχικά από την Κέρκυρα. Όπως προανέφερα αισθάνομαι ιδιαίτερα συνδεδεμένη με αυτόν τον τόπο. Επιπλέον, δεδομένου ότι είναι καταξιωμένος, κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ότι είναι τακτικός, δίκαιος και οργανωτικός. Και φυσικά δεν θα περίμενα κάτι λιγότερο! Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή και τίποτα δεν αποκτιέται δίχως κόπο, ταλέντο μα και αγώνα. Οπότε δηλώνω ευχαριστημένη μα και ενθουσιασμένη με αυτήν μου την μαγειρική εμπειρία.

– Τι είναι αυτό που δεν αντέχεις σε μια κουζίνα με αποτέλεσμα να σε δυσκολεύει να δημιουργήσεις;

Οι ιδανικές συνθήκες εργασίας για μένα είναι να είναι ο χώρος που εργάζομαι στην προκειμένη περίπτωση η κουζίνα καθαρή και οργανωμένη. Οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες που δεν συνάδουν με αυτές τις δύο “μαγικές λέξεις” θα έλεγα, δυσχεραίνουν θεωρώ όλη την κουζίνα στο να δημιουργήσει.

 

-Ποια είναι τα επόμενα μαγειρικά σου σχέδια;

Θέλω πολύ να ταξιδέψω και να γνωρίσω από κοντά κουζίνες που έχω δοκιμάσει αλλά δεν έχω πραγματικά γνωρίσει. Θεωρώ πως το επάγγελμα του μάγειρα σου δίνει αυτή τη δυνατότητα να γνωρίσεις άλλους τόπους και άλλες κουλτούρες. Και τι πιο όμορφο να γνωρίσεις έναν τόπο γευστικά?

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button