Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Βενετσιάνικο ρυζόγαλο

To My-City.gr σας παρουσιάζει Βενετσιάνικο ρυζόγαλο

Υλικά

  • 650 γρ. Arla Protein ρόφημα γάλακτος με γεύση βανίλια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. σταφίδες
  • 60 γρ. κονιάκ
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κάθετα στη μέση
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. κανέλα (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ

Εκτέλεση

Βάζουμε τις σταφίδες μέσα στο κονιάκ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για ένα βράδυ ή για τουλάχιστον μία ώρα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρόφημα γάλακτος, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Όταν πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αδειάζουμε το ρύζι μέσα στο βρασμένο ρόφημα γάλακτος, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 30-35 λεπτά, έως ότου το ρύζι χυλώσει, προσθέτοντας και το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας και προσθέτουμε τις σταφίδες, τις οποίες έχουμε στραγγίξει από το κονιάκ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button