Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Βουτήματα Πτι-Φουρ

Το My-City.gr σας παρουσιάζει συνταγή για Βουτήματα Πτι-Φουρ

Υλικά

  • 470 γρ. βούτυρο
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 650 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • κουβερτούρα, λιωμένη και στρωμένη
  • κερασάκια γλασέ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το φτερό (το ειδικό εξάρτημα του μίξερ) χτυπάμε για αρκετή ώρα, έως ότου το μείγμα αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και στο τέλος το αλεύρι. Πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, «κόβουμε» μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε. Γαρνίρουμε όσα θέλουμε με τα κερασάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C, στον αέρα, για 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα. Βουτάμε όσα θέλουμε μέχρι τη μέση στη στρωμένη κουβερτούρα.

Tip (για τους λάτρεις της σοκολάτας):

Αν θέλουμε να τα κάνουμε σοκολατένια, αφαιρούμε 50 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε 50 γρ. κακάο.

Πώς «στρώνουμε» σοκολάτα;

Ένας εύκολος τρόπος για να «στρώσουμε» σοκολάτα είναι ο εξής: αδειάζουμε τα ¾ της σοκολάτας σε ένα άλλο σκεύος από εκείνο όπου τη λιώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς με κουτάλα ή μαρίζ, έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 27°-28°C. Τότε προσθέτουμε και το υπόλοιπο ¼ της λιωμένης σοκολάτας, ανακατεύοντας έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 30°-31°C (δηλαδή να είναι χλιαρή όταν τη δοκιμάζουμε στα χείλη μας).

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button