Υλικά για τη βάση

  • 520 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

 

Υλικά για τη γέμιση

  • 250 γρ. γάλα πλήρες
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 190 γρ. σοκολάτα 80% κακάο
  • μαρμελάδα μύρτιλο
  • goji berries με σοκολάτα
  •  αλουμινόχαρτο με αντικολλητικό χαρτί

 

Εκτέλεση

Για τη βάση, βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Πριν πάρει βράση, αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ολόκληρα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι. Τα αδειάζουμε μέσα στο μείγμα της σοκολάτας και ομογενοποιούμε. Δημιουργούμε πάτους από αλουμινόχαρτο καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί σε δύο τσέρκια διαμέτρου 20 εκατοστών και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη γέμιση, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα. Πριν αρχίσουν να βράζουν, δηλαδή στους 84-85οC, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα και ομογενοποιούμε καλά. Κρυώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από παγάκια. Καλύπτουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Σ’ ένα τσέρκι τοποθετούμε τη μια βάση της τούρτας και απλώνουμε τα ¾ της κρέμας σοκολάτας και τη μαρμελάδα μύρτιλο. Καλύπτουμε με τη δεύτερη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Γαρνίρουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμούμε με goji berries με σοκολάτα.

 

Πηγή: www.glykes-alchimies.gr