Υγεία - Ομορφιά - Παιδί

10 μυστικά ομορφιάς κατευθείαν από την Κορέα για λεία και αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Το My-City.gr σας παρουσιάζει 10 μυστικά ομορφιάς κατευθείαν από την Κορέα για λεία και αψεγάδιαστη επιδερμίδα

  • Ο κανόνας των 10 δευτερολέπτων

Για να έχεις δέρμα καθαρό, υγιές και λαμπερό, εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα, 10 δευτερόλεπτα αφού βγεις από το μπάνιο σου. Οι πόροι έχουν ήδη ανοίξει και έτσι η επιδερμίδα σου ενυδατώνεται κατευθείαν. Γι’ αυτό ποτέ μην ξεχνάς την ενυδατική σου.

  • Μασάζ με ζεστή πετσέτα

Κάνε το τέλειο μασάζ με μία ζεστή βρεγμένη πετσέτα. Μπορείς κατά διαστήματα να χρησιμοποιήσεις και λαδάκι για να αποκτήσει μεγαλύτερη ελαστικότητα το δέρμα σου

  • Μπωλ με παγωμένο νερό

Αφού έχεις αφαιρέσει το μέικ απ, βούτηξε το πρόσωπό σου μέσα σε ένα μπωλ με παγωμένο νερό για 15-30 δευτερόλεπτα. Και θα δεις την επιδερμίδα σου να αναζωογονείται και να αποκτά μια αλαβάστρινη όψη.

  • Αφρός ξυρίσματος για την καταπολέμηση της ακμής

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις πρόβλημα ακμής, δεν έχεις παρά να εφαρμόσεις λίγο αφρό ξυρίσματος για ευαίσθητη επιδερμίδα, κάνοντας μασάζ για 5-10 λεπτά στα προβληματικά σημεία. Στη συνέχεια ξεπλένεις καλά το πρόσωπό σου και το επαναλαμβάνεις άλλες 2 φορές τη βδομάδα.

  • Μάσκα ομορφιάς από φύκια

Ο λαός της Κορέας έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα φύκια, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τις θρεπτικές τους ιδιότητες. Γι’ αυτό το λόγο, δεν το έχουν εντάξει μόνο στη διατροφή τους, αλλά και στις καθημερινές συνήθειες περιποίησης. Βάλε λοιπόν λίγα φύλλα φυκιού μαζί με νερό και στη συνέχεια κάνε μάσκα προσώπου με το μείγμα αυτό για 15 λεπτά. Και τότε θα δεις την επιδερμίδα σου να αλλάζει ριζικά.

  •  Τονωτική λοσιόν από χοντρό αλάτι

Πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας μέσα σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και ανακάτεψε καλά. Χρησιμοποίησε την “αλατισμένη” αυτή λοσιόν κάθε πρωί για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου.

  • Ειδικά μικρά αντισηπτικά αυτοκόλλητο για τα σπυράκια

Σε περίπτωση που η επιδερμίδα σου είναι επιρρεπής στα σπυράκια, χρησιμοποίησε αυτά τα αυτοκόλλητα με το αντισηπτικό, κατά προτίμηση, το βράδυ.

  • Γάλα σόγιας για ενυδάτωση

Βούτηξε μία γάζα μέσα σε γάλα σόγιας και στη συνέχεια τοποθέτησέ την σε καθαρό πρόσωπο για περίπου 15-20 λεπτά. Επανέλαβε δυο φορές τη βδομάδα. Εκτός από το δέρμα σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γάλα αυτό και στα μαλλιά σου, εάν αυτά είναι αφυδατωμένα και θαμπά.

  • Κουκούλι μεταξοσκώληκα

Μπορεί να σας ακουστεί κάπως περίεργο, αλλά μπορείτε να αγοράσετε κουκούλι μεταξοσκώληκα διαδικτυακά, προκειμένου να το εφαρμόσετε στο δέρμα σας, καθώς είναι μία από τις πιο παλιές αγαπημένες συνήθειες ομορφιάς των γυναικών από τη μακρινή Άπω Ανατολή.

  • Λεμόνι για πιο απαλό δέρμα

Κόψε ένα λεμόνι στη μέση και χρησιμοποίησε το χυμό για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα, τους μαύρους πόρους και να βελτιώσεις την ελαστικότητα της επιδερμίδας σου. Σε περίπτωση που έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα, συμβουλέψου και το δερματολόγο σου.

Πηγή: womantoc.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button