Υγεία - Ομορφιά - Παιδί

Tips για αναλλοίωτο μακιγιάζ το καλοκαίρι

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Tips για αναλλοίωτο μακιγιάζ το καλοκαίρι

Πολλές  θα σκέφτεστε αυτόν τον καιρό  πως καλοκαίρι και μακιγιάζ δεν πάνε μαζί…. Σωστό;; Λάθος!!! Ευτυχώς  τα καλλυντικά έχουν αλλάξει τόσο πολύ που πια δεν θα πρέπει να μας απασχολεί η διάρκεια κατά τις ζεστές και με υγρασία μέρες του καλοκαιριού. Όλα αυτά τα χρόνια έμαθα πολλά και εφάρμοσα ακόμα περισσότερα τόσο στον εαυτό μου όσο και στις πελάτισσες μου. Παρακάτω σας παραθέτω κι εσάς τα top tips για τη μεγαλύτερη διάρκεια που είδατε ποτέ στο μακιγιάζ σας ( αυστηρή προϋπόθεση : να έχετε όρεξη να τα εφαρμόσετε).

  •  Ίσως από τα βασικότερα , κατάλληλη προετοιμασία της επιδερμίδας ανάλογα με τις ανάγκες της. Αν έχετε λιπαρό δέρμα πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ ξεκινήστε με ένα καθαρό πρόσωπο εφαρμόζοντας μια σμηγματορυθμιστική ενυδατική κρέμα. Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα μια πλούσια ενυδατική κρέμα είναι για σας η καλύτερη επιλογή. Θα αποτελέσει τη βάση για τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια του μακιγιάζ σας.
  •  Primer, ή αλλιώς βάση για πριν το μέικ απ. Τα primer συνήθως έρχονται σε τρεις μορφές : α) ενυδατικά για ξηρές επιδερμίδες β) με βάση τη σιλικόνη για λιπαρές επιδερμίδες ( η σιλικόνη λειτουργεί με δύο τρόπους εδώ : ρυθμίζει και απορροφά την περίσσεια παραγωγή σμήγματος και λειαίνει λεπτές γραμμές του προσώπου γεμίζοντάς τες) και γ) τα colour correcting primers που έχουν χρώμα για τη διόρθωση του τόνου της επιδερμίδας σας. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα primer μερικά λεπτά μετά την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας σας. Τρία από τα πιο αποτελεσματικά primer που έχω δοκιμάσει είναι το prefessional από την benefit για λιπαρές επιδερμίδες , το l’or radiance primer της guerlain για πιο ξηρές και το hd microperfecting primer της make up for ever για colour correcting.
  •  Foundation ή αλλιώς μέικ απ. Το μέικ απ θα πρέπει να είναι μακράς διαρκείας προκειμένου να «αντέξει» στις υψηλές θερμοκρασίες καθώς και στην υγρασία. Προσέχετε λοιπόν να αναγράφονται οι λέξεις : long wearing, waterproof, long lasting ή water resistant καθώς αυτοί οι τύποι foundation σχεδιάστηκαν για τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια. Ενδεικτικά προτείνω το revlon colorstay foundation και το double wear της Estee Lauder.
  •  Πούδρα πούδρα πούδρα!!!! Δεν μπορώ να διανοηθώ μακράς διαρκείας μακιγιάζ χωρίς πούδρα. Μετά την εφαρμογή του foundation εφαρμόζω πούδρα κυρίως στη ζώνη του Τ αλλά και σε όλο το υπόλοιπο πρόσωπο ακόμα και λίγη κάτω από τα μάτια. Η πούδρα κλειδώνει το αποτέλεσμα και του δίνει διάρκεια ωρών.Προτείνω την laura mercier loose translucent powder και την hd powder της make up for ever (ιδανική μόνο σε περιπτώσεις που δεν θα φωτογραφηθείτε με φλας).
  •  Eyeliner, eyeshadow primer, liquid lipstick : Εδώ προτείνω γενικά προϊόντα που πωλούνται ως waterproof όπως eyeliner και υγρά κραγιόν που στεγνώνουν δημιουργώντας ένα αδιάβροχο αποτέλεσμα. Για όσες θέλετε να φορέσετε σκιές που δεν θα αλλοιωθούν προτείνω βάση σκιάς ή αλλιώς eyeshadow primer όπου θα την εφαρμόσετε πριν τη σκιά. Δύο από τις καλύτερες που έχω να σας προτείνω είναι το eyeshadow primer potion της urban decay και το smudge proof eyeshadow base της nars.
  • Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι το setting spray το οποίο εφαρμόζεται στο τέλος του μακιγιάζ. Τα setting sprays δίνουν όχι μόνο διάρκεια αλλά «δένουν» και το μακιγιάζ αφαιρώντας την περίσσεια ίσως αίσθηση πούδρας που μπορεί να δημιουργηθεί. Με λίγα λόγια το μακιγιάζ «κλειδώνει» και παραμένει αναλλοίωτο μέχρι την ώρα που θα αποφασίσετε να το αφαιρέσετε. Ιδανικά setting sprays είναι το all nighter της urban decay και το model in a bottle.

Το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Έρχεται ο Αύγουστος που αναμφισβήτητα είναι από τους πιο ζεστούς μήνες του καλοκαιριού και σίγουρα αυτά τα tips θα σας φανούν χρήσιμα. Δεν είναι απαραίτητο να τα εφαρμόσετε όλα μαζί απλά συνδυαστικά θα σας δώσουν τη  μεγαλύτερη διάρκεια που είδατε ποτέ στο μακιγιάζ σας.

Καλή εφαρμογή και καλό υπόλοιπο του καλοκαιριού!

Από την make up artist Mατίνα Χατζηβασιλείου  – Instagram  matinachatz

My-City.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button