Μια συνέντευξη με την ταλαντούχα ηθοποιό και ποιήτρια Κική Μαυρίδου

Στο My-City.gr η ηθοποιός και ποιήτρια Κική Μαυρίδου

– Που μεγαλώσατε;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα μέχρι οχτώ χρόνων στη Θεσσαλονίκη. Μετά φύγαμε με τους γονείς μου για δέκα χρόνια στη Δυτική Γερμανία και στα 18 μου πάλι πίσω στη Θεσσαλονίκη. Γενικά είμαι παιδί Δυτικών συνοικιών. Γέννημα θρέμμα εργατικής τάξης.

-Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια;
Με πολλή αγάπη από γονείς, συγγενείς και φίλους αλλά και με την πικρία μιας μετανάστευσης που στα οχτώ μου χρόνια δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω. Το γεγονός δηλαδή του αποχωρισμού από αγαπημένους ανθρώπους, τόπους και συνήθειες με ακολουθούσε πιστά έως και την επιστροφή μου. Μου δίδαξε όμως πως δεδομένα δεν υπάρχουν.

-Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με το θέατρο;
Δεν θυμάμαι την πρώτη. Θυμάμαι όμως τη μητέρα μου, πριν φύγουμε στη Γερμανία, να με παίρνει μαζί της στις εξόδους της στο θέατρο και στον κινηματογράφο στη Θεσσαλονίκη. Κάπου εκεί μπλέχτηκε αυτός ο καταστροφικός έρωτας στα πόδια μου.

-Τι σημαίνει το θέατρο για εσάς;
Μαγεία. Είσαι ο Α και ‘’γίνεσαι’’ ο Β. Ο Β έχει έναν άλλο κόσμο. Πρέπει να τον ανακαλύψεις. Να αφήσεις εσένα σε δεύτερη μοίρα για να έχει χώρο ο άλλος να ζωντανέψει. Αυτή η επίπονη τέχνη της υποκριτικής όταν γίνεται στον φυσικό της χώρο, στο θέατρο, επιτυχημένα έχουμε τη Μαγεία. Βέβαια δεν μπορούν όλοι οι μάγοι να βγάλουν κουνέλια από το καπέλο…

-Υπήρξε κάποιος -α ηθοποιός που είχατε πρότυπο;
Όχι. Ο ηθοποιός πρέπει να είναι σαν τον βιβλιοφάγο. Να μελετάει συνεχώς. Τεχνικές, εμπειρίες συμπεριφορές. Ακόμη και αν του ταιριάζει κάτι δεν πρέπει να βολεύεται σε αυτό. Το θέατρο είναι μικρογραφία της ζωής. Όσο ζεις μαθαίνεις. Είχα πρότυπα αλλά αυτά εστίαζαν στην προσωπικότητα κάποιου.

-Θεωρείτε ότι το ταλέντο είναι έμφυτο;
Ναι. Το βλέπεις καθημερινά στη ζωή. παιδιά που χωρίς να έχουν διδαχθεί κάτι το κάνουν άριστα. Άνθρωποι που αντιλαμβάνονται και αποδίδουν πιο γρήγορα από άλλους. Βέβαια το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζεται και τεχνική. Άρα γνώση. Άρα δουλειά. Ο ταλαντούχος άνθρωπος που δουλεύει ακάματα πάνω στις δυνατότητες του μπορεί να δημιουργήσει τη μαγεία που σας έλεγα.

-Πείτε μας ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχετε πάρει από τη ζωή…
Ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν. Δεν είναι προβλέψιμη. Είναι αδίστακτη. Η ζωή είναι ένα ρινγκ με συνεχείς γύρους. Χτυπάει το καμπανάκι. Ή παλεύεις ή έρχεται ο επόμενος.

-Φέτος που μπορούμε να σας απολαύσουμε; Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτό;
Τα δύο τελευταία χρόνια έχω εστιάσει στο γράψιμο. Έχει ήδη κυκλοφορήσει η 2η ποιητική μου συλλογή ‘’Εξάρτηση’’ και συνεχίζω για τα επόμενα. Το θέατρο πλέον είναι σαν τους συντρόφους που μετά από μία ηλικία τους επιλέγεις με αυστηρά προσωπικά κριτήρια και δεν αναλώνεσαι γενικά.


-Ποιο είναι το motto σας;
Υγεία και αγάπη

-Τι είναι αυτό με το οποίο δε μπορείτε να δημιουργήσετε;
Με ό,τι μου είναι αδιάφορο. Με ότι δηλαδή φλυαρεί χωρίς να λέει τίποτα.

 


-Τέλος πείτε μας λίγα λόγια για την Ποιητική σας συλλογή ”Εξάρτηση”
Η απόλυτη εξάρτηση που είχα με τη μητέρα μου και την έχασα πριν πέντε χρόνια από καρκίνο, περιγράφεται στο βιβλίο χωρίς ωραιισμούς και περιστροφές. Το ‘’σ αγαπώ μαμά’’ έχει δυο λέξεις που περιγράφουν την απόλυτη αναγκαιότητα της ζωής: την Αγάπη και τη Μητέρα. Η ‘’Εξάρτηση’’ είναι το δικό μου σ αγαπώ, όπως το ένιωσα, της το είπα και της το έγραψα…

About katerina

Check Also

Ακούστε τώρα το νέο τραγούδι Είμαι γυναίκα της Δήμητρας Μινέτα

Το My-City.gr σας παρουσιάζει το νέο τραγούδι Είμαι γυναίκα της Δήμητρας Μινέτα Το νέο τραγούδι της Δήμητρας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *