Πρόσωπα

Αποκλειστικά στο www.my-city.gr μας μιλά η Μαρία Παρπέρη από το Hell’s Kitchen

Αποκλειστικά στο My-City.gr μας μιλά η Μαρία Παρπέρη από το Hell’s Kitchen

– Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Hell’s Kitchen; Αυτό που έζησες ήταν αυτό που φανταζόσουν;

Η αλήθεια δεν είμαι τύπος που του αρέσουν οι δημοσιότητες, όμως με έπεισαν οι φίλοι και η οικογένεια και έτσι δήλωσα συμμέτοχη για να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και να δω τα όρια μου. Η αλήθεια είχα κάτι σκέψεις στο μυαλό μου για το τι μπορεί να περάσω μέσα στο παιχνίδι, αλλά δεν περίμενα να είναι τόσο κουραστικός ο χώρος της τηλεόρασης.

-Είσαι στο λούνα παρκ και διαπιστώνεις πως έχεις να φας από χθες το μεσημέρι, το μόνο κατάστημα που βρίσκεις είναι μια καντίνα που λέει «Φτιάξε το δικό σου sandwich» , ποια υλικά θα έβαζες στο sandwich και γιατί;

Χμμ.. καλή ερώτηση.. θα έβαζα λουκάνικο,σαλάμι, τυρί μανούρι, πατατάκια, μαρούλι και λίγη μουστάρδα, θα σας ακούγετε λίγο παράξενο όλο αυτό όμως το δοκίμασα μια φόρα όταν ήμουν Θεσσαλονίκη και από τότε, όποτε είμαι Ελλάδα αυτό το sandwich παίρνω μου αρέσει πολύ αυτός ο συνδυασμός.

 -Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Πηγή έμπνευσης? Όταν βρίσκομαι σε ένα χώρο στον οποίο έχω τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα απαραίτητα υλικά, δεν χρειάζομαι κάτι περισσότερο.

-Βρίσκεσαι σε ένα δάσος της Ελλάδας, κουβαλάς μαζί σου αλεύρι, νερό και τα βασικά υλικά που προτιμάς. Ποια φρέσκα υλικά θα έπαιρνες από το δάσος ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Θα έπαιρνα μανιτάρια, μυρωδικά και διάφορα φαγώσιμα λουλούδια για την παρουσίαση του πιάτου μου!

-Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που να τον αγαπάς λίγο περισσότερο από τους άλλους για τα προϊόντα του;

Η Κρήτη! Έχω ακούσει πάρα πολύ καλά σχόλια για την Κρήτη και για τα προϊόντα της και θα ήθελα πάρα πολύ να την επισκεφτώ και γιατί όχι να δουλέψω εκεί!

-Πώς ήταν η εμπειρία να σε καθοδηγεί μαγειρικά ο καταξιωμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι ;

Ήταν μια τεράστια εμπειρία και νιώθω πολύ τυχερή που δούλεψα διπλά στον Έκτορα, και η αλήθεια έχουμε πολλά κοινά. Έμαθα πολλά και διάφορα πράγματα που δεν γνώριζα, για μένα είναι μια μαγειρική εγκυκλοπαίδεια αυτός ο άνθρωπος.

– Τι είναι αυτό που δεν αντέχεις σε μια κουζίνα με αποτέλεσμα να σε δυσκολεύει να δημιουργήσεις;

Δεν αντέχω την ακαταστασία σε μια κουζίνα, είμαι παρά πολύ ιδιότροπη στην καθαριότητα θέλω να είναι παντού καθαρά και να υπάρχει  μια τάξη, οργάνωση μέσα στην κουζίνα, δηλαδή το υπόλοιπο προσωπικό να είναι και αυτό προσηλωμένο στην δουλειά και να υπάρχει ομαδικότητα.

 

-Ποια είναι τα επόμενα μαγειρικά σου σχέδια;

Η αλήθεια έχω διαφορές προτάσεις τόσο Κύπρο όσο και στο  εξωτερικό, όμως για αυτή την σεζόν αποφάσισα να στηρίξω το εστιατόριο στο όποιο είμαι υπεύθυνη και στο μέλλον ίσως να φύγω από Κύπρο για καινούργιες εμπειρίες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button