Άγιος ΒαλεντίνοςΦαγητό

Μιλφέιγ με ντομάτα, μελιτζάνα και χαλούμι

Το My-City.gr σας παρουσιάζει ένα τέλειο μεσημεριανό γεύμα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Υλικά

  • 2 φύλλα κρούστας
  • 3 ντομάτες ώριμες, μεγάλες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες
  • 160γρ. χαλούμι χοντροτριμμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 120γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1εκ. Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι που έχετε καλύψει με λαδόκολλα, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τις ψήνετε για 15-20 λεπτά.

Κάνετε το ίδιο και με τις ντομάτες, μόνο που θα τις ψήσετε για 10 λεπτά περίπου. Απλώνετε το φύλλο κρούστας και με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κουπ πατ διαμέτρου 8-10εκ. κόβετε 32 δισκάκια φύλλου.

Λαδώνετε τα δισκάκια του φύλλου και τα τοποθετείτε ανά τέσσερα το ένα πάνω στο άλλο. Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Στήνετε τα μιλφέιγ λίγο πριν τα σερβίρετε ως εξής: βάζετε μια τετράδα φύλλο κρούστας, από πάνω συνεχίζετε με δύο φέτες μελιτζάνας και μία ροδέλα ντομάτας. Πασπαλίζετε με τριμμένο χαλούμι και ψιλοκομμένο δυόσμο και βάζετε άλλη μια τετράδα φύλλων κρούστας. Καλύπτετε με μια ροδέλα ντομάτας την οποία πασπαλίζετε με χαλούμι τριμμένο.

Βάζετε τα μιλφέιγ για 2-3 λεπτά στο γκριλ και τα σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

Πηγή: www.olivemagazine.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button