Foodie’s Faction ”Άχνη & Κανέλα New” by My-City.gr
2 Δεκεμβρίου 2019Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό για 1 διπλή πρόσκληση για το Φεστιβάλ Γέλιου Σάββατο 07/12/19 Stand Up Comedy, Κωμικοί μονόλογοι, Ανέκδοτα, Κωμικά τραγούδια, Μιμήσεις, Interaction… στο Up Stage του Πολυχώρου Αυλαία στις 21:00
4 Δεκεμβρίου 2019To My-City.gr σας παρουσιάζει Στριφτάρι Καλαβρύτων στο πήλινο του chef Κωνσταντίνου Χαντζούλη
Υλικά
- 220 γραμμάρια βρασμένο στριφτάρι
- 120 γραμμάρια πανσέτα ψιλοκομμένη
- 80 ml κρέμα γάλακτος
- λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 60 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα Ερύμανθου
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας ενώ σε ένα τηγάνι ακριβώς δίπλα σωτάρουμε την πανσέτα με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο και αφού σωταριστούν σβήνουμε με νερό από την κατσαρόλα που βράζουμε τα ζυμαρικά.Εν συνεχεία προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την κρέμα γάλακτος και όταν δέσουμε το φαγητό μας το βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος ,προσθέτουμε ένα αυγό ολόκληρο και την κεφαλογραβιέρα γύρω από το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7 με 10 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Συνταγή: Chef Κωνσταντίνος Χαντζούλης