Το My-City.gr προτείνει μια παραδοσιακή συνταγή πάστα φλώρα που θα λατρέψετε…

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. βούτυρο Κέρκυρας
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό για τη ζύμη
  • 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
  • 1/2 βανίλια
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο ή φράουλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,το βούτυρο,τη ζάχαρη,το αλάτι,το ξύσμα,το κονιάκ,τις βανίλιες,το γιαούρτι και το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη λεία και ομοιόμορφη.Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για 30 λεπτά.Στη συνέχεια αλείφουμε ένα ταψάκι Νο 26 με βούτυρο και χωρίζουμε από τη ζύμη 10 μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.Την υπόλοιπη ζύμη τη στρώνουμε στο ταψί καλύπτοντας και τα τοιχώματα σε ύψος 2 δαχτύλων.Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε τη μαρμελάδα.Κατόπιν ανοίγουμε »κορδόνια» με τη ζύμη που κρατήσαμε και στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού,τοποθετώντας τα σταυρωτά σε σχήμα ρόμβου (5 κορδόνια κάτω και 5 κορδόνια πάνω).Διαλύουμε τον κρόκο του αυγού με 1 κουταλάκι γάλα και μισή βανίλια και αλείφουμε τα κορδόνια.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 40-45 λεπτά,μέχρι να ροδίσει το γλυκό.