Προφιτερόλ
9 Σεπτεμβρίου 2017Εγκαίνια για ατομική έκθεση της Γαλλίδας εικαστικού Cléo Robine με θέμα: “Le Monde se fait et se défait – Ο Κόσμος δομείται και αποδομείται”.
9 Σεπτεμβρίου 2017Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 1/2 κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά κόλιανδρο
- αλάτι
- δαμάσκηνα (αν επιθυμείτε κατά την κρίση σας)
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο,τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αλατοπιπερώνουμε.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σοταριστεί ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.Όταν το κρασί εξατμιστεί,προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό ,τον κόλιανδρο και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και,αν χρειάζεται,λίγο νερό ακόμη και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά.Όταν είναι σχεδόν έτοιμο,προσθέτουμε τα κάστανα και τα δαμάσκηνα αν επιθυμείτε,και συνεχίζουμε να βράζουμε για 15 λεπτά περίπου,μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.