Το My-City.gr σήμερα προτείνει  σάμαλι ως επιδόρπιο

Υλικά

  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 4 βανίλιες
  • 750 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά μαστίχα Χίου κοπανισμένη
  • 2 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι νερό

Υλικά για το σιρόπι

  • 4 1/2 ποτήρια νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν καλά.Σ’ένα ταψί αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.Στη συνέχεια ψήνουμε το γλυκό στους 170 βαθμούς (για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδοψηθεί και να δημιουργηθεί κρούστα στο επάνω μέρος).Ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη,μέχρι να δέσει.Τότε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.Όταν ψηθεί το γλυκό ,το κόβουμε σε κομμάτια και με μια κουτάλα το περιχύνουμε με το σιρόπι.Πρέπει το σιρόπι μας να είναι  ζεστό.Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.