Χωριάτικο κοτόπουλο με χυλοπιτάκι

Το My-City.gr σας προτείνει Χωριάτικο κοτόπουλο με χυλοπιτάκι

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1½ κιλό) χωριάτικο κομμένο σε 6 μερίδες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 500 γρ. χυλοπιτάκι χωριάτικο
  • 1½ lt ζωμός κότας ή νερό
  • 1 πρέζα/ες μπαχάρι
  • 1 πρέζα/ες κανέλα
  • 1 πρέζα/ες γαρίφαλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • μυζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε 2 με 3 λεπτά να μαραθεί.Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ ντομάτας και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.

Τέλος προσθέτουμε ζωμό ή νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σκεπασμένο για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.Προς το τέλος του βρασμού Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Όταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό.Ρίχνουμε το χυλοπιτάκι στη σάλτσα και αφήνουμε, αφού πάρει βράση, να βράσει για 2 λεπτά.

Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε το φαγητό.

Το αφήνουμε να σταθεί και να πιει τα υγρά του για 10 λεπτά, για να παραμείνει σπυρωτό και να μη λασπώσει το ζυμαρικό.Όταν σβήσουμε το φαγητό πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι για να ψηθεί το χυλοπιτάκι και να τραβήξει τα υγρά και να μη λασπώσει.

Πηγή: argiro.gr

Check Also

Συνάντησε την μαγεία της μεσογειακής κουζίνας στο εξαιρετικό Sosū Mediterranean Restaurant!

Το My-City.gr σας παρουσιάζει και σας προτείνει το Sosū Mediterranean Restaurant Το μεσογειακό εστιατόριο Sosū εύκολα χαρακτηρίζεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *