To My-City.gr σας παρουσιάζει Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοτυρόπιτα

Υλικά

  • 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 γραμ. γάλα
  • 2 αυγά
  • μπόλικο πιπέρι
  • 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 300 γραμ. ζαμπόν
  • 250 γραμ. φετα
  • 250 γραμ. κασέρι
  • 250 γραμ. κεφαλογραβιέρα
  • διάλυμα αυγού
  • λίγο μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Για τη χριστουγεννιάτικη ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα, βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα (βούτυρο, σιμιγδάλι, γάλα, μοσχοκάρυδο και πιπέρι) και αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά ψιλοκομμένα και το ζαμπόν ψιλοκομμένο.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί, φροντίζοντας να ανασηκώσουμε το πλαϊνό τοίχωμα. Αδειάζουμε την κρύα γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια για να εξατμίζονται οι υδρατμοί της γέμισης. Αλείφουμε με διάλυμα αβγού και πασπαλίζουμε με μαυροσίσαμο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 45′, να ροδίσει και να φουσκώσει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η ζαμπονοτυρόπιτα και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: www.argiro.gr