Το My-City.gr σας παρουσιάζει Σπιτικά Πιροσκί

Υλικά

  • 500 γραμ.αλεύρι
  • 250 ml φρέσκο,πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την γέμιση

  • 10 φέτες καπνιστό ζαμπόν μπούτι
  • 10 φέτες τσένταρ
  • 250 γραμμάρια τριμμένο ημίσκληρο τυρί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και βάζουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα,
την ζάχαρη,τη μαγιά και τα αυγά.Ανακατεύουμε ίσα ίσα να διαλυθεί η ζάχαρη και η μαγιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι και το ελαιόλαδο.

Χτυπάμε στο μίξερ για 10-12 λεπτά σε μέτρια ένταση.Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο μας και μεταφέρουμε με προσοχή (γιατί κολλάει) την ζύμη,την αλευρώνουμε καλά και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσει καλύτερα το ζυμάρι.Αλευρώνουμε τα τοιχώματα του μπολ και τη βάση και ξαναβάζουμε το ζυμάρι εκεί.Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 1 με 1,5 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.

Στην συνέχεια,αλευρώνουμε τα χέρια μας και μεταφέρουμε και πάλι σε αλευρωμένο πάγκο την ζύμη μας.Χωρίζουμε σε 12 κομμάτια,ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι και τοποθετούμε μια φέτα ζαμπόν,1 φέτα τυρί & λίγο τριμμένο τυρί τα διπλώνουμε με το ζυμάρι ώστε να κλείσουν και με τα δάχτυλα μας φροντίζουμε να κλείσουν καλά οι άκρες.

Τα αφήνουμε μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για το τελικό φούσκωμα.Έπειτα ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι σε βαθύ σκεύος (τύπου wok)σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Τηγανίζουμε 3 πιροσκί την κάθε φορά, 3 λεπτά την κάθε πλευρά.

Πηγή: My-City.gr