Το My-City.gr επισκέφθηκε το νησί που φημίζεται για την φάβα με μάραθο,την Σκύρο και σας παρουσιάζει την παραδοσιακή συνταγή!

Υλικά

  • 400 γραμμάρια  φάβα
  • 3-4 κλωνάρια μάραθο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • αλάτι χονδρό
  • λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 κλωναράκια μάραθου
  • 2-3 κλωναράκια άνηθου
  • ελιές

Εκτέλεση

Βάζετε τη φάβα σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε ζεστό νερό για να επιταχύνετε τη βράση περίπου 1 λίτρο και το βάζετε σε φωτιά.

Μόλις πάρει βράση ξαφρίζετε, προσθέτετε κλωναράκια μάραθο, ένα ολόκληρο κρεμμύδι καθαρισμένο, λίγο αλάτι χοντρό και περιμένετε να σιγοβράσει και να χυλώσει και να γίνει σαν πηκτός πουρές.

Όταν βράσει, την πιέζετε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει σαν πουρές, την αδειάζετε σε μπολ και ψιλοκόβετε από πάνω 1 κρεμμύδι, μπόλικο λάδι και αλάτι. Προσθέτετε τον μάραθο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, λίγες ελιές και ότι άλλο προτιμάτε,  όπως κάπαρη.