Υλικά

  • 1 κούπα καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 1/4 κουταλάκι σόδα
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 6 κουταλιές γάλα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
  • 250 γρ λιωμένη κουβερτούρα
  • 1/2 κουταλάκι ξύδι
  • 4 αυγά

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 και μισή κούπα νερό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

1. Βάλτε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά με την ΣΕΙΡΑ που αναγράφονται και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά.

2. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 25 εκ. ή μακρόστενο 20 × 50 και αδειάστε το μείγμα .Ψήστε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για  45 με 50 λεπτά ή μέχρι να βγει στεγνό κάποιο μαχαίρι με το οποίο θα  τσεκάρετε.

3.Ετοιμάστε το σιρόπι λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο βράστε μέχρι να γίνει πυκνό σιρόπι για 7 λεπτά. Σιροπιάστε το κέικ αμέσως μόλις το βγάλετε και τρυπήστε την επιφάνεια του σε πολλά σημεία με ξύλινη φουρκέτα.

4. Αφήστε το να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι, κόψτε το κομμάτια και συνοδεύστε το με σαντιγί ή  παγωτό

Καλή επιτυχία,

Πωλίνα