Υλικά

  • 500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 8-10 κομμάτια πράσινες πιπεριές κέρατο
  • ντομάτες ώριμες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Θυμάρι ή Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το λουκάνικο σε μέτρια κομμάτια.Τηγανίζουμε το λουκάνικο, ως συνήθως.Με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε από το λάδι που τηγανίστηκε και το κρατάμε ζεστό.Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες.Προσθέτουμε τα μυρωδικά, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση. Προσθέτουμε τα τηγανισμένα λουκάνικα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.Σερβίρουμε το σπετζοφάι και αν θέλουμε προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, όπως μαντζουράνα.Αν οι ντομάτες δεν έχουν πολλά υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό.