To My-City.gr σας παρουσιάζει Νηστίσιμα σουτζουκάκια με δύο τρόπους (vegan)

Υλικά 


Για τα σουτζουκάκια με κιμά σόγιας

  • 1 πακέτο κιμάς σόγιας
  • 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένος
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 φλ. μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • πατάτες και ελαιόλαδο για τηγάνισμα

    Για τα σουτζουκάκια με ρεβύθια

  • 2 φλ. μαγειρεμένα ρεβύθια (στραγγισμένα)
  • 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 φλ. μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 πρέσα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα vegan σουτζουκάκια σόγιας

Μουσκεύουμε το ψωμί στην μαυροδάφνη για λίγα λεπτά. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Βουτάμε τα χέρια στο κρασί και πλάθουμε  μικρά μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια.

Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι λαδωμένο και τα ψήνουμε για 20′ στους 180 βαθμούς C.

*Για να μουλιάσετε τον κιμά σόγιας, ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Για τη σάλτσα ντομάτας

Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας να βράσουν για 15′. Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 10′ έως ότου μελώσει η σάλτσα.

Για τα νηστίσιμα σουτζουκάκια από ρεβύθια

Στραγγίζουμε καλά τα ρεβύθια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ ή με ένα πιρούνι.

Μουσκεύουμε το ψωμί στη μαυροδάφνη. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε μέσα στα ρεβύθια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα.

Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Τα προσθέτουμε στην σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10′.

Πηγή: argiro.gr