Το My-City.gr σας παρουσιάζει Μουχαλεμπία με ροδόνερο

 Υλικά
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
  • λίγο ροδόνερο
  • ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
  • φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα για το γαρνίρισμα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τη μουχαλεμπία, βάζουµε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουµε πολύ καλά µε το σύρµα,μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Αφού λιώσει καλά, βάζουµε την κατσαρόλα στο µάτι και σε µέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας, αφήνουµε το µείγµα να δέσει και να πήξει, για περίπου 8-10 λεπτά.

Ραντίζουµε ένα ρηχό µακρόστενο ταψάκι µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες). Αδειάζουµε την ελαφριά κρέµα. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει τη βάζουµε στο ψυγείο να παγώσει.

Όταν θέλουµε να σερβίρουµε, βγάζουµε ένα τετράγωνο µεγάλο κοµµάτι σε πιάτο, το ραντίζουµε µε ροδόνερο, προσθέτουµε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάµε ολόκληρα φιστίκια.

Πηγή: argiro.gr