Υλικά

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 κιλό νισεστέ (είδος αλευριού)
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 1/2 φλιτζανάκι ροδόνερο
  • ζάχαρη άχνη
  • αμυγδαλέλαιο

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε το σιρόπι.Σε μια λεκάνη βάζουμε το νισεστέ και νερό όσο χρειάζεται για να γίνει μια πηχτή κρέμα.Ρίχνουμε λίγη λίγη την κρέμα του νισεστέ μέσα στο σιρόπι και τη βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια.Έπειτα από 5 λεπτά ρίχνουμε το ροδόνερο ,το ανακατεύουμε να ενωθεί το μείγμα και το αφήνουμε ακόμη 5 λεπτά στη φωτιά.Κατόπιν βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αλείφουμε ένα παραλληλόγραμμο ή τετράγωνο ταψί με αμυγδαλέλαιο.Αδειάζουμε το μείγμα ,το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.Σ’ένα άλλο ταψί στρώνουμε ζάχαρη άχνη,αναποδογυρίζουμε το λουκούμι πάνω στη ζάχαρη και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια,τα οποία πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.