Υλικά

  • 2 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά
  • 300 γρ. σοκολάτα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • άχνη για το σερβίρισμα
  • παγωτό για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Όχι τρίμμα.
Σε μπεν μαρί βάζουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη με το βούτυρο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά λίγα λεπτά να λιώσει. Ανακατεύουμε τακτικά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κρύο κέικ στη φόρμα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και παγώνουμε 3 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει. Με μαχαίρι βουτηγμένο σε καυτό νερό ξεκολλάμε το κρύο κέικ από τα τοιχώματα.

Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Κόβουμε σε φέτες. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε το κρύο κέικ με μια μπάλα παγωτό.

 

Πηγή: www.argiro.gr