Υλικά

  • 1 κιλό γαύρο μεγάλου μεγέθους
  • 32 φρέσκα αμπελόφυλλα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα ψάρια από τα εντόσθια, τα πλένετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν.Τα αλατοπιπερώνετε και τα τυλίγετε στο εσωτερικό μέρος των αμπελόφυλλων, τα οποία έχετε λαδώσει ελαφρά.Ψήνετε σε σχάρα για 5 – 7 λεπτά από κάθε μεριά και σερβίρετε με τα λεμόνια.