Το My-City.gr σας παρουσιάζει Αλμυρό Κέικ της γιαγιάς Ρήνας

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 100 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 300 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 ποτήρι  γάλα γεμάτο
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 300 γρ. μορταδέλα
  • 3 χούφτες τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ρίχνοντας τη μαγιά στο γάλα και αραιώνοντας την.Στην συνέχεια βάζουμε σ’ένα μπολ το βούτυρο λιωμένο χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα ώστε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά και μετά το αλεύρι για να μην μας σβολιάσει.

Κόβουμε την μορταδέλα σε ροδέλες,ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα λίγη μορταδέλα.Το κεφαλοτύρι το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα στο τέλος και το ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να πάει παντού το τυρί. Ρίχνουμε και απλώνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Βάζουμε από πάνω λίγη μορταδέλα κομμάτια που έχουμε κρατήσει.Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα ώστε να φουσκώσει.

Ψήνουμε πάνω κάτω για 1 ώρα περίπου στους 175 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσει. Ελέγχουμε συχνά γιατί ανάλογα το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή και περισσότερο.

Στείλτε κι εσείς τη δική σας δοκιμασμένη συνταγή στο info@my-city.gr