Υλικά

  • 1 1/2 – 2 κιλά αγριογούρουνο,ολόκληρο το κομμάτι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 ματσάκια σέλινο
  • 3 φέτες ψωμί τηγανισμένο χωρίς κόρα
  • 4 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 4 μεγάλα καρότα χοντροκομμένα
  • λεπτές φέτες ψωμιού χωρίς κόρα για γαρνιτούρα
  • βούτυρο ανακατεμένο με λάδι για το τηγάνισμα του ψωμιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει παντού.Στη συνέχεια το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε να σοταριστούν το σέλινο,τα κρεμμύδια ,τα καρότα και οι 3 φέτες τηγανισμένο ψωμί.Τ’ανακατεύουμε αρκετή ώρα με με ξύλινη κουτάλα,σε χαμηλή θερμοκρασία,μέχρι να μαραθούν και έπειτα ξαναρίχνουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα.Τα ανακατεύουμε όλα μαζί για λίγη ώρα και ρίχνουμε ανάλογο νερό,αλάτι και πιπέρι.Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει. Όταν είναι έτοιμο,βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια.Αφαιρούμε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα μαζί με το κρέας.Βράζουμε το ζωμό που έμεινε μέχρι να δέσει. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού στο βούτυρο και το λάδι μέχρι να χρυσαφίσουν, τις στραγγίζουμε με απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετούμε στην πιατέλα γύρω από το κρέας και τα λαχανικά.Όταν πήξει η σάλτσα,περιχύνουμε το φαγητό και το σερβίρουμε.